与老工业建筑融为一体的“大都会”,苏黎世埃舍尔连栋高层公寓,Escher Terraces High ...

2015-6-1 22:24 发布

建筑设计 /
发布者: 于子小样,如需商业用途或转载请与于子小样联系,谢谢配合。

城市必须消耗土地,建筑师将带有露台的房屋堆叠而成为城市大“高层”。


他们在瑞斯苏黎世的郊区完成了一栋追求视野最大化,并带有斜面的高层公寓。在欧洲,因为旧城保护措施,这样的新建筑不得不位于郊区。因此,全景图从来都不属于这种大环境下的城市规划的一部分。在这里,在这个项目中,建筑师的大都会梦想终于可以实现,也终于可以尽情发挥。城市必须消耗土地,建筑师将带有露台的房屋堆叠而成为城市大“高层”。

 

 

Escher Terraces High-Rise Apartments, Zurich, 2007-2013

Terraced housing refers to the countless suburban proposals seeking to maximize views with their slopes. Surprisingly, these proposals are often far removed from an uncompromising belief in the city. They line the outskirts of urban configurations, jostling to assert themselves. In our cities, views and panoramas are not part of an urban agenda. Our “dream metropolis” is and will remain part of the small-city typology. As a result, we possess no metropolitan inheritance, no local references on which to lean.

It seems that an exhaustion of the periphery must occur in order to reach the point when the city center will attempt to develop and construct truly urban typologies.

We transport the terrace from the periphery back into the city. We stack them into a large urban residence.

 

 

这栋高楼与现存于埃舍尔-怀斯工业区边缘的新颖仓库融为一体,很难被人们注意到,这种情况在苏黎世可不常见。剧院的排练舞台与现有建筑物融合,过往的工业遗迹以鲜活的状态留存。新建筑与原有建筑融为一体,多孔性材料从里面填充了原本的拱形窗户,使之成为一个全新的整体。这栋建筑因加入了现有的工业元素,并且离街道稍远而呈现出城市中不常见的模样。

The tower merges with the existing, original warehouse that stands on the edge of the Escher-Wyss industrial area, abandoned and hidden – a situation unusual to Zurich. Rehearsal stages for the opera house will be integrated with the existing buildings to create a link with the surrounding industrial production, still active today. The new construction absorbs the existing, infusing it with a porous materiality. It fills the old arched windows from the inside, and as such is converted into a new whole. By weaving the existing industrial elements with the residential tower, the building engages with an unusual urban situation, standing slightly offset from the street.

 

 

这栋建筑的轮廓呈现出锥形。现有结构高25米,再向上便是每8米一单元堆叠起来的新公寓。朝南的看台一直上升至60米处,从这里看到从苏黎世湖直至市中心的广阔风景。

The profile of the building develops conically. From the upper edge of the existing structure, with a depth of 25 meters, the new apartments of 8 meter modules stack continuously upwards. A south-facing tribune rises to a height of 60 meters and reveals an expansive view over the city center and Lake Zurich.

 

 

 

Client: 
Allreal West AG, Zurich

Realization:
2011 – 2014

Team:
Wim Eckert, Piet Eckert with Nils Döring and Anna Maria Tosi, Sabine Bayer, Samuel Benz, Daniel Bock, Vesna Brandestini, Carolin Döpfer, Christian Dürr, Cristina Gonzalo Nogués, Bryan Graf, Philipp Heidemann, Harris Iliadis, Aidan Kümmerli, Valentino Sandri, Mireya Sanchez Gomez, Alexander Struck

Collaboration: 
Artistic Collaboration: Hans-Peter Kistler, Beinwil
General Contractor: Allreal Generalunternehmung AG, Zurich
Structural Engineering: JägerPartner AG Bauingenieure SIA, Zurich
Landscape Consulting: Schmid Landschaftsarchitekten GmbH, Zurich
Façade Engineering: Atelier P3 AG, Zurich
Building Physics: Buri Bauphysik & Akustik, Volketswil
MEP: Troxler & Partner AG, Ruswil
Photographs: Georg Aerni, Zurich; Jan Bitter, Berlin; Radek Brunecky, Zurich; Rasmus Norlander, Zurich; Jon Naiman, Biel

 

MORE:     来自gooood,E2A

1

惊呆

大哭

感动

晕倒

口水

刚表态过的朋友 (1 人)

严禁发布广告

全部评论9

联系
我们
返回顶部